Våra VPN-tjänster

 
VNP-tjanster-inl-system.jpg

Först – vad menas med en VPN-tjänst.

Det vi erbjuder är möjligheten att kunna skapa säkra och uppdaterade VPN-nät utan förkunskaper. Vi erbjuder våra kunder att ta del av ett redan befintligt nät.

Dessa hålls uppdaterade och säkerställda för de allt mer utmanande funktionerna för att behålla hög säkerhet.

Vi har två olika VNP-tjänster:

 
 
 

1. M2Me - för service och support

Den första är för service och support och riktar sig till maskinbyggare eller likande för att vid behov koppla upp sig mot kunden och göra ändringar och förbättringar. Tjänsten heter M2Me och är helt gratis att använda.

Man installerar en hårdvara hos kunden som koppar upp sig mot en central server. Vi erbjuder hårdvara(router) med olika gränssnitt, Ethernet, WiFi eller mobilnätet(4G). När man väl ska kontakta den aktuella anläggningen så öppnar man sitt program och klickar på aktuell kund. Där och då får man en direktkoppling mot siten via VPN. Man tilldelas en IP-adress av fjärrnätverket och kan starta sin applikation.

Tjänsten är helt transparent. Just att man får en IP-adress av fjärrnätverket gör att man enkelt kan ansluta mot operatörspanel och PLC, för att t.ex. ladda nytt program. Det finns lite extra stöd för vissa PLC’er såsom Schneider, Siemens, Rockwell, OMRON, Mitsubishi, ABB. 

 
 
 
 

Den andra tjänsten kan också användas för service och support, men är mer tänkt för ett ständigt uppkopplat nät. Om man tänker sig en SCADA-server som är uppkopplad mot en eller flera fjärrstationer och samlar in data. Tjänsten heter icom Connectivity suite och kommer från INSYS. Precis som med den första tjänsten så kopplar routrarna upp sig mot en server som alla ligger uppkopplade mot. Ethernet, WiFi och mobilnätet(4G) gäller även här.

Tjänsten är transparent. Denna tjänst är öppen för routrar av tredje part men det är alltid bäst att använda routrar från Insys då de hämtar uppdateringar och byter säkerhetscertifikat automatiskt. Säkerheten är hög och man kan dela in sina enheter i grupper och sätta upp regler för hur trafiken ska gå. Man kan även lägga in övervakning av valfri IP-adress i sitt nät.

Denna tjänst används väldigt mycket inom fastighetsautomation där man hämtar data från PLC’er och skapar gröna fastigheter genom att optimera värme och ventilation.

En annan bransch är vatten och avlopp. Ca 85 kommuner använder denna tjänst för kommunikation med pumpstationer mm. Det finns ett Europeiskt regelverk som kallas NIS, som i Sverige hanteras av Livsmedelsverket. De är positiva till denna lösning.

 

Therese Dahlgren

Mitt namn är Therese och jag är specialiserad på digital strategi och Squarespace webbdesign för tjänsteföretagare och entreprenörer. Med effektiva designdagar skapas rena professionella hemsidor som är sökoptimerade, funktionella och underlättar både arbete och sälj.

https://www.theresedahlgren.se
Föregående
Föregående

Snygga fiberinstallationer med DIN-monterad ODF